Skip to content

Operations Manager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotOperations

Functieomschrijving

Als Operations Manager ben je eindverantwoordelijk voor het coördineren, plannen en controleren van de uitvoering van de dagelijkse operationele werkzaamheden in de Hub met betrekking tot de verwerking van de inkomende en uitgaande pakketten.


Hub Eindhoven is onze grootste hub waar we 6 dagen per week als schakel in het grootste Europese netwerk van pakketvervoer werken. Met volumes die jaarlijks groeien tussen de 10% en 30% blijft continue verbeteren een van de pijlers van onze organisatie. In deze continue dynamiek begrijp jij dat het succes van het proces voor het grootste deel afhankelijk is van je medewerkers. Je begeleidt, coacht en motiveert in totaal 5 teamleiders op hun leidinggevende capaciteiten, probleemoplossend en anticiperend vermogen en hun persoonlijke groei. De teamleiders geven op hun beurt weer leiding aan zo’n 130 medewerkers. Met jouw people manager skills geef je de juiste aandacht en zorg je voor een glimlach op de gezichten van je collega’s.


Jij brengt rust, regelmaat én resultaat in het totale Hub proces. Dit doe je door het overzicht te hebben, analyses te maken en verbetervoorstellen te vertalen naar pragmatische implementatieplannen. Daarbij neem je het initiatief en betrek je belangrijke ketenpartners in het continue optimalisatieproces. Je stuurt op KPI’s als productiviteit en kwaliteit en zorgt ervoor dat processen zoveel mogelijk gestandaardiseerd worden, maar het belangrijkste is medewerkerstevredenheid. 


Jij werkt nauw samen met drie collega Operations Managers in een twee ploegen dienst en de Hub Manager als jouw leidinggevende. Je zorgt voor een soepele overgang tussen de operatie en transport en met jouw scherpe overkoepelende visie op het proces, de mensen en de ontwikkelingen creëren jullie samen specifiek depotbeleid. Je deelt je kennis ook door actief deel te nemen in projecten.


Wat biedt de functie jou?

 • Een spilfunctie in een omgeving waarin geen dag hetzelfde is. Je wordt op vele vlakken uitgedaagd, maar zonder wrijving geen glans! Iedere dag leer en ontwikkel je jezelf in een bedrijf dat ook groeiende is.
 • Voor die logistieke en ervaren professional die een stap wil zitten: jij kan hier echt iets neerzetten. Er is ruimte voor jouw initiatieven en creatieve inbreng onder het motto ‘kan niet bestaat niet!’’.
 • Je werkt met mensen in een specifieke DPD dynamiek. Wat dat inhoudt, ga je vanzelf ervaren. Jouw mensenkennis en skills van verandermanagement kan je hier optimaal inzetten.
 • We houden van open en eerlijke communicatie in een informele bedrijfscultuur.

Vereisten

Wat neem jij mee?

 • Energie en gedrevenheid
 • Daadkracht en doorzettingsvermogen
 • Analytisch denkvermogen
 • Oog voor het proces én de mens
 • Tact en overtuigingskracht

En ook:

 • Werk- en denkniveau op MBO+ / HBO-niveau;
 • 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in de logistieke branche;
 • Leiderschapskwaliteiten om grote groepen medewerkers aan te sturen;
 • People manager skills;
 • Ervaring met LEAN en kennis van het managementsysteem (ISO-norm 9001 & 14001) is een pre;
 • Flexibiliteit. Jij bent in staat om in 2 wisselde diensten te werken. Van 13:00uur tot 21:30uur en van 21:30uur tot 6:00uur;
 • Goede communicatieve vaardigheden. Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie;
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een salaris van maximaal €4950, inschaling op basis van jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, vakantiebijslag, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.


DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Berkel en Rodenrijs en Goes. Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld