Skip to content

Operations Manager

Nederland, Drenthe, MeppelOperations

Functieomschrijving

Als Operations Manager voor depots Rijssen en Meppel ben je verantwoordelijk voor het coördineren, plannen en controleren van de uitvoering van de dagelijkse operationele werkzaamheden in beide depots met betrekking tot de verwerking van de inkomende en uitgaande pakketten. En verder:

 • In de continue dynamiek begrijp jij dat het succes van het proces voor het grootste deel afhankelijk is van je medewerkers. Je begeleidt, coacht en motiveert de vier teamleaders op hun leidinggevende capaciteiten, probleemoplossend en anticiperend vermogen en hun persoonlijke groei. Jij geeft leiding aan een diverse groep van 10 FTE en integraal aan ca. 60 flexkrachten;
 • Jij brengt rust, regelmaat én resultaat in het totale proces. Dit doe je door het overzicht te hebben, analyses te maken en verbetervoorstellen te vertalen naar pragmatische implementatieplannen. Daarbij neem je het initiatief en betrek je belangrijke ketenpartners in het continue optimalisatieproces;
 • Jij bent de sparringpartner van de Depot Manager. Met jouw scherpe overkoepelende visie op het proces, de mensen en de ontwikkelingen creëren jullie samen specifiek depotbeleid. Je deelt je kennis ook door actief deel te nemen in projecten zoals het vergroten van de capaciteit in beide Depots;
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de sorteermachine en het pand;
 • Je bent verantwoordelijk voor het relatiebeheer van en de goede samenwerking met het uitzendbureau;Wie worden je (directe) collega’s?

Je geeft direct leiding aan vier Teamleaders Operations. Met hart voor DPD geven ze iedere dag 100%! Jij rapporteert aan de Depot Manager.Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Vereisten

Wat neem je mee?

Met jouw energie en gedrevenheid coördineer, plan en controleer je de dagelijkse operationele werkzaamheden. Daarbij ben je analytisch, denk je procesmatig en heb je oog voor de mens én het proces. Verder leidt je iedere dag het team met daadkracht, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. En ook:

 • HBO werk en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de logistieke branche in een dynamische omgeving;
 • Leidinggevende ervaring en kennis van flexibel leiderschap;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in Nederlands als in Engels;
 • Je werktijden zijn flexibel, afgestemd op de operationele werkzaamheden.Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €3195 tot ongeveer €4564 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, gunstige pensioenbijdrage, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden.Samen verder?

Ben jij de gedreven Operations Manager die als geen ander de dagelijkse operationele werkzaamheden coördineert, plant en controleert? Solliciteer dan vòòr 10 februari 2023 via onze carrièrepagina naar de vacature Operations Manager!

Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature. Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Junior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar