Skip to content

Manager Procurement

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandFinance

Functieomschrijving

Manager procurement van DPD Nederland betekent

…dat je tezamen met de verschillende afdelingen in staat bent de juiste kwaliteit voor de juiste prijs in te kopen, met aandacht voor duurzaamheid, en de inkoopafdeling kunt ontwikkelen tot een professionele en volwaardige business partner voor DPD Nederland.

Je hebt een gevarieerd pakket aan verantwoordelijkheden:

 • Het optimaliseren van de kosten en de geleverde kwaliteit van de belangrijkste leveranciers en waarborgen dat de leveranciers voldoen aan de compliance en duurzaamheids-verwachtingen van DPD
 • Het leiden van inkooptrajecten met leveranciers voor verschillende categorieën, waaronder uitzendbureaus, IT leveranciers, facility management, uitbesteed werk, installaties, etc. Totale inkoopwaarde waar Procurement bij betrokken is, is ca. €100mio
 • Het opzetten en leiden van tendertrajecten
 • Het versterken van de inkoopcompetentie in de organisatie in brede zin
 • Het professionaliseren van de inkoopfunctie, onder meer door de implementatie van nieuwe systemen en versterken van processen
 • Toezicht houden op de uitvoering van het wagenparkbeheer, spot buy inkoop en stamdata beheer
 • De aansturing van een Procurement team met in totaal 2-3 medewerkers


Jouw team en collega’s?

Je werkt in een jong en gemotiveerd Procurement team van 3-4 collega’s die voor de business en voor elkaar klaar staan.

Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de Geopost, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Geopost. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.

Vereisten

Jouw pakket

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • Goede onderhandelingsvaardigheden;
 • Bij voorkeur ervaring met de genoemde inkoopcategorieën;
 • Ervaring met het ontwikkelen van inkoop gerelateerde systemen;
 • Een positieve, gestructureerde, proactieve en praktische manier van werken;
 • Goede sociale vaardigheden, stressbestendigheid en daadkracht;
 • Je voelt je thuis in een dynamische en snelgroeiende onderneming;
 • Goed begrip van de Nederlandse en Engelse taal.


Wat biedt DPD jou?

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. De cultuur is informeel, open en er is alle ruimte voor initiatieven en eigenaarschap. En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk 'pakket' aan arbeidsvoorwaarden:

 • Hoeveel uren je per week wilt werken, kunnen we in goed overleg bepalen. Alles tussen 31 uur (0.8 fte) en 38,75 uur (1.0 fte) per week is wat ons betreft bespreekbaar;
 • We belonen je met een uitstekend salaris, afhankelijk van je ervaring en niveau tussen de € 4.725 en € 6.749,- bruto per maand bij 1.0 fte;
 • Een bonus van 10% en een leaseauto;
 • Je pensioen is goed geregeld;
 • We vinden dat hybride werken - deels thuis, deels op kantoor - goed werkt, dus voor thuiswerken krijg je de ruimte;
 • Werk je fulltime, dan krijg je 25 vakantiedagen per jaar;
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; DPD is een groeiende organisatie en dat biedt volop kansen voor jouw persoonlijke groei!


Samen verder?

Ben jij enthousiast om deel uit te maken van ons team? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar ons toe en wie weet ben jij onze nieuwe Manager Procurement! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, maak je kennis met je nieuwe collega’s tijdens de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar