Skip to content

CFO

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandFinance

Functieomschrijving

Als CFO bij DPD Nederland stuur je een team van 35 collega’s aan. Je bent verantwoordelijk voor de afdelingen inkoop, compliance en kwaliteit, legal, order to cash, de financiële administratie en team controlling. Je rapporteert in deze functie aan de CEO en maakt onderdeel uit van de directie. Daarbij werk je nauw samen met het hoofdkantoor van Geopost in Parijs.


Taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze rol zijn onder meer:

 • In nauwe samenwerking met de CEO en de andere bestuursleden ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie en het financiële beleid in lijn met de organisatiedoelstellingen;
 • Je stuurt de verantwoordelijke van de 5 teams aan en bent onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van adequaat legal & risico management en je houdt toezicht op de dagelijkse activiteiten van de financiële administratie;
 • Je verzorgt verdere financiële inzichten en zorgt er voor dat de prestaties en vooruitgang gemeten kan worden;
 • Je adviseert de organisatie over belangrijke commerciële beslissingen, processen, procedures en rapportages;
 • Je werkt aan belangrijke investeringsprojecten, zoals joint ventures, potentiële acquisities en andere strategische samenwerkingsmogelijkheden;
 • Je analyseert en adviseert de organisatie in eventuele investeringsbehoeften zodat er een optimale liquiditeitspositie is voor noodzakelijke investeringen.

Vereisten

Wat breng je mee?
DPD Nederland is op zoek naar een financieel leider met sterke sociale vaardigheden. Iemand met een hoge integriteit en betrouwbaarheid. Een stabiele staat van dienst en loyaal aan het bedrijf. Deze persoon weet hoe contact te maken en onderhoudt goede relaties met zowel het team als met interne als externe belanghebbenden. Verder voldoe je aan de volgende criteria:

 • Een afgeronde financiële wo-opleiding (evt. aangevuld met een afgerond RA of RC titel);
 • Minimaal 15 jaar relevante werkervaring in o.a. een internationale omgeving;
 • Je hebt affiniteit met logistiek, ervaring hierin is een pré;
 • Je beschikt over people management skills en weet hoe teams te bouwen. Daarbij ben je als leider in staat om te inspireren en je bent vooruitstrevend in je aanpak;
 • Je hebt een sterke focus op compliancy, performance management, digitalisering en bent strategisch sterk;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent fulltime inzetbaar.


Wat krijg je ervoor terug?

Je komt te werken in een verantwoordelijke rol, bij een dynamische en ondernemende organisatie met state-of-the-art faciliteiten. Met de kernwaarden 'Wij', 'Ambitie', 'Vakmanschap', 'Eerlijkheid' en 'Eigenaarschap' is DPD Nederland een organisatie met korte lijnen en waar zowel top-down als bottom-up communicatie soepel verloopt. Er wordt een passend salaris- en bonuspakket plus auto geboden die behoort bij de stevigheid van deze functie.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature CFO bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. De eerste gesprekken zullen gevoerd worden met een externe partij die ons helpt met deze vacature. Zij plannen voor DPD ook de eerste gesprekken in.  


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Waar ga je werken?
DPD Nederland, onderdeel van Geopost, verzendt naar meer dan 230 landen en klanten ontvangen en versturen hun pakketten vanuit 83.000 parcel shops. DPD Nederland bestaat uit 2 hubs, 12 depots en 1.600 parcel shops.


Sinds 2019 is het hoofdkantoor en de nieuwe internationale hub van DPD Nederland gevestigd in Oirschot met een oppervlakte van 88.000 m2. Bij de totale operatie zijn ongeveer 2.300 mensen betrokken, waarvan bijna 600 in dienst van DPD. Het producten- en dienstenportfolio van DPD Nederland laat een veelzijdig aanbod zien. Het omvat nationale (35%) en internationale standaard zendingen (65%), maar ook een snel groeiende tak Out of Home zendingen. De totale omzet van DPD Nederland bedraagt momenteel ongeveer € 500 miljoen en men verzendt momenteel ongeveer 65 miljoen pakketten per jaar.


DPD Nederland is een organisatie met korte lijnen en zowel top-down als bottom-up verloopt de communicatie soepel. De werksfeer is te typeren als no-nonsense, non-politiek en prettig informeel. Oog voor kwaliteit en service staat hoog in het vaandel.


Geopost is actief in 49 landen verspreid over alle continenten. Geopost is vastberaden een internationale marktleider te worden op het gebied van duurzame bezorging en is het eerste bezorgbedrijf ter wereld waarvan de routekaart naar Net Zero tegen 2040 is goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi). Geopost, dat deel uitmaakt van de La Poste Groupe, genereerde een omzet van € 15,6 miljard en bezorgde in 2022 wereldwijd 2,1 miljard pakketten.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar