Skip to content

Innovatie Specialist

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

“Als Innovatie Specialist help je DPD naar de next level in innovatie. Jij weet impact te maken en bent ambassadeur van innovatie binnen DPD

Innovatie is een strategisch onderdeel binnen DPD. Met slimme innovaties vernieuwen we onze business en blijven we voor op de markt. Als Innovatie Specialist ben je verantwoordelijk voor het onderzoeken en (door)ontwikkelen van innovatietrajecten, vooruitlopend op klantbehoeftes en marktontwikkelingen, met als doel het creëren van innovatieve en vooruitstrevende oplossingen die aansluiten bij de groeiambities en strategie van DPD Nederland. Jij vertaalt deze marktontwikkelingen naar concrete innovaties en concepten/pilots die aansluiten bij de strategie.

De uitdaging voor jou ligt in de diversiteit aan innovatieve opdrachten. Je sluit als innovator aan bij diverse afdelingen en werkt op een agile manier samen met de business naar nieuwe innovaties. In deze rol ligt de focus op digital, data driven en gamechangers uit onze markt. Denk hierbij aan robotics, gamification, blockchain en OCR toepassingen. Jij zorgt voor visie, een uitgedacht plan en coördineert de next steps. Je bent voornamelijk bezig met onze toekomst en daarom volg je natuurlijk alle in- en externe trends op het gebied van innovaties binnen én buiten de logistiek. Jij zorgt ervoor dat DPD op de toekomst berekend is.


Hoe ziet dat er uit?

 • Jij werkt aan het opzetten en structureren van de organisatie brede innovatiecultuur en adviseert én inspireert in- en externe stakeholders over het doel en de meerwaarde van innovatie binnen DPD;
 • Innovaties bedenken, verbeteren en toepassen doe je niet alleen. Je zult zorgdragen voor het aansturen en begeleiden van externe partijen en belanghebbenden om de geplande innovaties door te kunnen voeren.
 • Het opstellen van rapportages die inzicht geven in tussentijdse en gerealiseerde resultaten naar aanleiding van de innovatieprogramma’s en pilots die als basis dienen voor evaluatie en bijsturing.
 • Je houdt je bezig met het opzetten, beheren en bewaken van de Innovatie funnel en roadmap;
 • Jij bent een échte innovator voor experimentele innovaties. Van het uitvoeren van experimenten tot het opzetten van pilots. Jij zorgt ervoor dat de eindresultaten voldoen aan de met de opdrachtgever overeengekomen doelstellingen en projectresultaten.


Jouw werkomgeving en team?

Je komt te werken in een snelgroeiende organisatie met een informele en resultaatgerichte bedrijfscultuur. Hierbij horen een open en eerlijke communicatiestijl. Het is dé dynamische en innovatieve omgeving waarin jij wilt werken. Je werkt nauw samen met een jong en gedreven team van Innovation Specialists en Data Specialists. Je rapporteert aan de Manager Data en Innovation.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Je bent een hands-on innovator met een bewezen trackrecord. Je staat verbaal sterk in je schoenen, stapt makkelijk op de business af en hebt een resultaatgerichte instelling.

Daarnaast heb je;

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
 • 3 - 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare innovator functie
 • Capaciteit om te functioneren in een sterk groeiende en veranderende omgeving
 • Kritische en analytische houding
 • Planmatige en oplossingsgerichte vaardigheden én een beetje lef
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris tot maximaal € 4952,- voor 38,75 uur per week (fulltime);
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Veel ruimte voor ondernemerschap;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerken.


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar