Skip to content

Information Security Officer

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

“Jij helpt ons naar de next level in information security”

Binnen DPD Nederland wordt informatiebeveiliging steeds belangrijker. Voor komend jaar hebben we ambitieuze doelen wat betreft de ontwikkeling en certificering ervan.


In deze pioniersrol ben je verantwoordelijk voor het implementeren van informatiebeveiligingsbeleid én het toezicht daarop. Je bent een sparringpartner voor alle lagen in de organisatie wanneer het aankomt op informatiebeveiliging. Je beweegt je continu in de driehoek people, process en technology. Dat maakt jou de spin in het web binnen de organisatie wanneer het aankomt op informatiebeveiliging. Ook word je het Nederlandse aanspreekpunt voor ons internationale netwerk wat betreft security.


Jij bent als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen en weet deze door te vertalen naar de business. Je weet je kennis en kunde te combineren binnen de snel groeiende omgeving van DPD waarmee je het niveau van de organisatie keer op keer weet te verbeteren. Je bent een aanpakker die zowel theoretisch goed onderlegd is als niet bang is om de handen uit de mouwen te steken.


Jij wordt dé professional op gebied van informatiebeveiliging binnen DPD. Samen met de verschillende afdelingen werk je samen naar een veiliger DPD en relevante certificeringen. Je neemt deel aan verschillende projecten en zorgt mede voor een awareness programma. Kortom een zeer uitdagende functie. Je wordt onderdeel van het infrateam en rapporteert aan de Manager Run & Information.

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting tussen bestuurskunde tot technische informatica
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Kennis en kunde van informatiebeveiliging en de bijbehorende frameworks, zoals bijvoorbeeld ISO27001 of NIST CSF
 • Capaciteit om te functioneren in een sterk groeiende en veranderende omgeving;
 • Je kan snel schakelen tussen pragmatische implementatie van oplossingen en strategie bepaling
 • Kennis en kunde van de AVG en de praktische toepassing van IT-maatregelen voor de bescherming van persoonsgegevens
 • Kennis en kunde van de beveiliging van industriële controlsystemen (NEN-ISO 62443)
 • Certificeringen zijn een pre zoals bijvoorbeeld, CISM, CGEIT, CRISC, CISSP, CISA, RE, CCSP


Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor ondernemerschap
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerken


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld