Skip to content

Hub Trainer

Nederland, Noord-Brabant, OirschotOperations

Functieomschrijving

Als Hub Trainer word je eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van trainingen en het trainen en opleiden van alle operationele medewerkers in hub Oirschot. Je maakt de vertaalslag tussen de bedrijfsregels- en processen binnen de organisatie en de manier waarop deze door het personeel zou moeten worden toegepast. In de eerste periode ligt de focus op het implementeren en faciliteren van de Onboarding van logistiek medewerkers in Hub Oirschot en het doorontwikkelen van de Onboarding in Hub Veenendaal. Dit doe je met als doel om het kennisniveau, de kwaliteit, de veiligheid en klantgerichtheid te verbeteren en daarmee ook de Employee Experience van Operations Employees te verhogen. Op deze wijze kunnen we medewerkers nog beter aan de organisatie binden en de betrokkenheid te vergoten.


Je werkt nauw samen met de hub managers en onze WFM specialist om een skillmatrix op te bouwen en vooruit te kijken in onze benodigdheden op korte, middellange en lange termijn. Daarnaast staat ook de doorontwikkeling van huidige medewerkers, senior medewerkers en teamleiders centraal. Je helpt mee om de dagstarts verder te professionaliseren en onze LEAN methodiek echt in ons DNA te krijgen op alle niveaus. Op den duur willen we dat eigen medewerkers de onboarding gaan uitvoeren, die medewerkers stuur je direct aan.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het implementeren, faciliteren en borgen van onboardingactiviteiten voor alle medewerkers, zodat zij goed voorbereid de werkvloer op gaan (licence to operate);
 • Het ontwikkelen en faciliteren van refreshtraining of upskill training voor huidige medewerkers;
 • Het organiseren en op motiverende en inspirerende wijze, klassikale trainingen en opleidingen verzorgen aan medewerkers;
 • Zorgdragen voor de coördinatie, de organisatie en het toezicht op de uitvoering van e-learning modules en de terugkoppeling van resultaten;
 • Zorgdragen voor de coördinatie, de organisatie en het toezicht op de uitvoering van training on the job door ervaren medewerkers aan andere medewerkers;
 • Ontwikkelen en faciliteren van ontwikkelactiviteiten voor Senior Employees en Teamleaders;
 • Uitvoeren van SQCDP coaching (veiligheid, kwaliteit, kosten, tijd & personeel);
 • Samen met Learning & Development zorgdragen voor de inkoop, coördinatie en het toezicht op de uitvoering van externe trainingen.


Jouw werkomgeving en collega’s?

Je komt te werken in een informele en resultaatgerichte cultuur binnen een innovatieve snelgroeiende organisatie. Je hebt een solofunctie als trainer binnen de hub, maar werkt veel samen met de Hub Managers, de WFM specialist en de twee Learning and Development specialisten vanuit HR. In deze functie rapporteer je aan de Director Hubs. Je baan is in principe in dagdienst, echter ben je bereid om waar nodig ’s avonds aanwezig te zijn.

Vereisten

Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van €3040 tot maximaal €4350 afgestemd op jouw ervaring en expertise
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor ondernemerschap
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Mogelijkheid tot thuiswerken


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.


DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar