Skip to content

Hub manager Veenendaal

Veenendaal, Utrecht, Nederland€ 4.724 - € 6.749 per maandOperations

Functieomschrijving

Als hub Manager ben jij de drijvende kracht achter het succes van onze vestiging in Veenendaal van 11.500 m2 warehouse en waar 12.000 pakketten per uur verwerkt worden en er 230 fte werkzaam is. Jij hebt de volledige P&L verantwoordelijkheid en staat aan het roer van deze operationele hub. Hier draait alles om het aansturen, optimaliseren en zorgen voor vlekkeloze operaties in de Benelux. Onze inkomende en uitgaande pakketten zijn bij jou in goede handen, en jouw focus ligt op het creëren van een werkomgeving
waar medewerkers blij en veilig zijn, terwijl we topkwaliteit leveren tegen efficiënte kosten.


Jij ziet in deze rol een uitdagende kans om onze hub naar nieuwe hoogten te tillen, met een scherp oog voor kwaliteit en veiligheid. Je bent iemand die niet alleen op kantoor zit, maar ook bereid is om de handen uit de mouwen te steken. Tegelijkertijd ben je in staat om strategische verbeterprogramma's te ontwikkelen en verder te kijken dan de dagelijkse operatie, altijd in nauwe samenwerking met je team.

Als natuurlijke People Manager haal je energie uit het ontwikkelen van je medewerkers. Je weet hun potentieel te ontsluiten door autonomie te stimuleren. Bovendien draag je actief bij aan de standaardisatie van processen en werkwijzen, niet alleen binnen onze hub in Nederland maar ook in synergie met onze nieuwste hub in Vilvoorde onder DPD Belux. Je begrijpt de cruciale rol die onze Hub in Veenendaal speelt in het Geopost/DPD-netwerk en bent bedreven in het leggen van contacten en het implementeren van verbeteringen in samenwerking met collega's in andere depots, hubs en internationaal.

 • Eindverantwoordelijke voor de dagelijkse operationele werkzaamheden binnen hub Veenendaal;
 • Eindverantwoordelijk voor het behalen van het budget en kwaliteitsdoelstellingen van hub Veenendaal
 • Initiëren en implementeren van verbeteringen, voornamelijk gericht op capaciteit en kwaliteit, in het logistieke Hub-proces;
 • Aansturen, begeleiden, coachen en motiveren van de operations managers (direct) en teamleiders (indirect);
 • Definiëren van en meewerken aan Business Intelligence Tooling, waaronder dashboards voor de juiste sturingsdata op het juiste moment, vooral met het oog op een zo hoog mogelijke kwaliteit voor de klant en een voorspelbare en goed beheersbare pakkettenstroom;
 • Het zorgdragen van een veilige werkomgeving binnen hub Veenendaal;
 • Initiëren, coördineren, stimuleren en bewaken van alle zaken op het gebied van duurzaamheid in en rondom de Hub, gericht op het behalen van de landelijke en lokale milieudoelstellingen;
 • Internationaal verbeteren van de E2E performance samen met je collega’s;
 • Creëren van een omgeving waarin continu verbeteren de way of working is.
 • Spil in het web en legt cross functionele contacten binnen en buiten de organisatie met als doel de prestatie naar een hoger niveau te brengen


Wie worden je collega’s?


Bij DPD maak je deel uit van een dynamisch en ambitieus team dat zich toewijdt aan het bedienen van jaarlijks zo'n 300.000 klanten met behulp van een vloot van 18.000 voertuigen, verspreid over ongeveer 800 depots. In Nederland werk je samen met 1.000 toegewijde medewerkers die vanuit negen strategisch gelegen depots in Amsterdam, Oirschot, Etten-Leur, Joure, Meppel, Rijssen, Rotterdam, Tynaarlo en Veenendaal de beste service in de branche leveren.


Wereldwijd vervoert DPD jaarlijks ongeveer 1,3 miljard pakketten naar diverse internationale bestemmingen, en onze organisatie telt zo'n 75.000 gedreven medewerkers.


In deze uitdagende positie geef je direct leiding aan 4 operations managers en indirect aan hun teamleiders, met een team van ruim 200 medewerkers operations. Je rapporteert aan de director hubs en werkt nauw samen met collega's die zich dagelijks inzetten om onze klanten de best mogelijke service te bieden.


Vereisten

Dit ben jij:

Een gepassioneerde en inspirerende leider om onze nieuwe hub manager te worden. Wij geloven dat de ideale kandidaat een natuurlijke coachende stijl combineert met onverslaanbare vastberadenheid, tomeloze energie en een aanstekelijk enthousiasme.

Je beschikt over een scherp analytisch en conceptueel denkvermogen en hebt de vaardigheid om autonoom te starten, met een scherp oog voor zakelijke kansen en een proactieve en positieve mentaliteit. Je blinkt uit in je commerciële benadering, met een diepgewortelde passie voor het vak en een sterke focus op effectieve communicatie en sterke sociale vaardigheden.

Maar het belangrijkste is dat je een echte peoplemanager bent, een teamspeler in hart en nieren, en tegelijkertijd in staat bent om zelfstandig en autonoom te opereren in de uitdagende operationele omgeving van onze hub. Kortom, we zoeken iemand die de juiste balans vindt tussen leiding geven en actief de handen uit de mouwen steken.


En verder heb je:

 • Hbo+ werk- en denkniveau;
 • Minimaal 7 jaar operationeel leidinggevende ervaring in de logistieke sector;
 • Succesvolle en aantoonbare ervaring met continuous improvement programma’s zoals Lean en operational excellence;
 • Ervaring in projectmanagement en logistics engineering;
 • Kennis van en ervaring met verandermanagement.


Ons aanbod? 

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Je komt te werken in een dynamische omgeving met enthousiaste en ambitieuze collega’s. Verder heb je de mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. 


Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 4.724,91 tot ongeveer € 6.749,88 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Een uitdagende functie voor 38,75 uur per week (1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden, maar wel graag on site aanwezig;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Bonusmogelijkheid;
 • Lease auto;


Samen verder? 

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Hub Manager Veenendaal bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG kunnen onderdeel uitmaken van onze sollicitatieprocedure.


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Jordi Ernest, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29105026.

Wie zijn wij? 

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!
DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit.

We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar