Skip to content

HR Support Officer

Nederland, Noord-Brabant, OirschotHR & CSS

Functieomschrijving

Jouw functie

Als HR Support Officer ondersteun je de HR Business Partners en ben je – samen met twee collega’s – verantwoordelijk voor een accurate en zorgvuldige administratie binnen het HR team. Je bent het visitekaartje voor nieuwe collega’s en het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en leidinggevenden. Jouw verantwoordelijkheden:

 • Doorlopend draag je zorg voor een up-to-date digitale personeelsadministratie en dat alle overeenkomsten tijdig en zorgvuldig opgemaakt worden;
 • Op verzoek maak je rapportages aan de hand van beschikbare data;
 • Je beheert de HR mailbox en telefoon, daarbij los je de eerstelijns en tweedelijns vragen op;
 • Het ondersteunen van verschillende lopende projecten binnen HR;
 • Bijdragen aan de optimalisatie van HR-processen.


Jouw team en collega’s?

De ambitie van het team is om verder de HR organisatie te professionaliseren en de support en processen voortdurend waar mogelijk te optimaliseren. Er lopen verschillende HR projecten, waarin het team gezamenlijk optrekt en samen ben je verantwoordelijk voor de voortgang. Er heerst een prettige en open sfeer, de cultuur is informeel en ieder kwartaal organiseren we een uitje. Naast onze ambities waarmaken vinden we werkplezier net zo belangrijk.

De HR-afdeling wordt aangestuurd door de Chief Human Resources, verder bestaat de afdeling uit 4 HR business partners, 1 HR Manager, 2 Learning & Development specialisten, 4 HR Support Officers, 1 Salarisadministrateur, 1 Compensation & Benefits specialist en 2 Recruiters. In deze functie rapporteer je aan de HR Manager.


Wie zijn wij?


Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Vereisten

Wat neem je mee?

Je bent iemand die het als een uitdaging ziet om de administratie tot in de puntjes te regelen en je hebt affiniteit met HR vraagstukken. Verder ben je nauwkeurig en discreet, waarmee je zorg draagt voor een correcte afhandeling van de administratie en weet goed om te gaan met vertrouwelijke informatie.

 • Minimaal een relevante afgeronde MBO opleiding (richting HR/administratief/secretarieel) met 3-5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie of een HBO starter;
 • Communicatief vaardig; je legt makkelijk contact en je bent representatief. Je presenteert jezelf als het visitekaartje van DPD en je vertegenwoordigt HR op juiste wijze bij collega’s, het management en de directie;
 • Behulpzaam; je staat open om anderen te helpen en vindt het leuk om zaken uit te zoeken;
 • Zelfstandig en teamplayer; je kan goed autonoom werken en zoekt afstemming in de werkzaamheden in een klein hecht team.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris van € 2565 tot € 3664, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, gunstige pensioenbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden;
 • De mogelijkheid om thuis te werken (hybride);


Samen verder?

Ben jij de HR Support Officer die het als een uitdaging ziet om de administratie tot in de puntjes te regelen en heb je affiniteit met HR vraagstukken? Solliciteer dan vòòr 21 januari 2023 via onze carrière pagina naar de vacature HR Assistent bij DPD Nederland in Oirschot! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature. 


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten. Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Lieke van Schijndel,  Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677441.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar