Skip to content

Health & Safety Manager

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandHR & CSS

Functieomschrijving

Als Health & Safety Manager adviseer en ondersteun je bij het arbeidsveiligheidsbeleid van DPD Nederland. Je beschrijft de processen en toetst zorgvuldig de uitvoering hiervan in de praktijk.


Jouw verantwoordelijkheden:

 • Strategisch/tactisch en operationeel bezig met de ontwikkeling van het arbeidsveiligheidsbeleid;
 • Uitwerken rapportages en monitoren van audits;
 • Coördineren en managen van Health & Safety projecten, vormgeven en doorvoeren van procesmanagement binnen alle afdelingen;
 • Functioneel aansturen van de 3 safety coördinatoren die deel uitmaken van het Health & Safety team;
 • Health & Safety trainingen ontwikkelen in samenwerking met Learning & development;
 • Je bent het aanspreekpunt voor officiële instanties op het gebied van Health & Safety.


Jouw collega’s?

Je werkt in een gemotiveerd team dat bestaat uit 3 safety coördinatoren waarbij jij een coördinerende rol hebt. Vanuit een centrale rol in de organisatie draag je zorg voor het Health & Safety beleid binnen alle afdelingen van DPD. In deze functie rapporteer je aan de CHRO en maak je onderdeel uit van het HR team. Daarbij heb je een adviserende rol richting het directie team.

Vereisten

Jij neemt mee?

Je houdt ervan om complexe situaties om te zetten naar simpele en begrijpbare oplossingen, maar gaat details niet uit de weg. Je bent een echte teamplayer en tegelijkertijd werk je ook goed zelfstandig. In deze rol krijg je veel vrijheid en werk je autonoom. Je toont initiatief, weet anderen te overtuigen en slaat een brug tussen verschillende afdelingen. In projecten heb jij een coördinerende rol en ben je innovatief. Je werkt graag resultaatgericht samen met collega’s en externe stakeholders.


Wat wij verder belangrijk vinden:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt zowel kennis (in woord als geschrift) van Nederlandse en Engelse taal;
 • Je hebt minimaal 10-15 jaar relevante werkervaring in een industriële omgeving;
 • Je hebt een gestructureerde, proactieve en praktische manier van werken;
 • Je hebt ervaring met veranderprojecten;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en bent stressbestendigheid en daadkrachtig;
 • Je voelt je thuis in een dynamische en snelgroeiende onderneming.


Wat biedt DPD jou?

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris afgestemd op jouw ervaring en expertise tussen € 4.724,91 - € 6.749,88 bruto per maand bij een volledige werkweek (38,75 uur);
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Auto van de zaak;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen; DPD is een groeiende organisatie en dat biedt volop kansen voor jouw persoonlijke groei!


Samen verder?

Heb jij interesse in deze vacature? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Health & Safety Manager  bij DPD Nederland in Oirschot! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl. 

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar