Skip to content

Functioneel Applicatiebeheerder

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

Door de groei van DPD en de complexiteit van applicaties is er een toenemende vraag naar beheerders. Als Functioneel Applicatiebeheerder binnen DPD Nederland word je verantwoordelijk voor het goed laten werken van de kritische bedrijfsapplicaties. Dat betekent in de praktijk dat je de applicaties gaat controleren en waar nodig onderhoud uitvoert.


Naast de controle en het onderhoud ben je ook verantwoordelijk voor het testen en implementeren van applicaties. Zowel bij nieuwe applicaties als bij een oudere versie daarvan. Het betreft zowel extern ingekochte als eigen ontwikkelde applicaties. Of voor het testen van de applicatie, wanneer er sprake is van andere wijzigingen in de configuratie. Jij zorgt ervoor dat een deel van de meer dan 300 applicaties probleemloos blijft werken. Je werkt als spil tussen de business en IT, gericht op het beschikbaar stellen van de juiste informatievoorziening en het optimaal ondersteunen van interne en externe gebruikers. Je bent in continue afstemming met de business en maakt deel uit van projecten.


Het is een zeer afwisselende en uitdagende rol waarin je samen met een team van applicatiebeheerders meebouwt aan een goed werkend en gebruiksvriendelijk applicatielandschap. Deze functie is gaaf omdat er veel ruimte is voor eigen inbreng en creativiteit. Je zult rapporteren aan de Manager Solutions Support.


Wat houdt dat precies in?

 • Je draagt zorg voor het vertalen van (complexe) operationele eisen en wensen naar applicatie eisen en IT-infrastructuur. Daarbij ondersteun en adviseer je gebruikers op proactieve wijze met betrekking tot de werking en mogelijkheden van de applicatie. Daarnaast begeleidt je in het plannen en uitvoeren van applicatiewijzigingen en implementatie van nieuwe releases.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de juiste specificaties met betrekking tot de gewenste informatievoorziening, rekening houdend met IT applicatie landschap.
 • Je zorgt voor een juiste borging en aansluiting van de gebruikershandleidingen bij de wensen en behoefte van de interne klant, gericht op een juiste, tijdige en volledige voor de gebruiker begrijpelijke informatievoorziening.
 • Je wordt verantwoordelijk voor het verzorgen, coördineren en bewaken van de informatievoorziening aan interne en externe gebruikers en geef je vanuit jouw expertise advies. Ook ben je proactief sparringpartner van de business over de juiste inrichting van systemen.
 • Je lost 3e lijns vraagstukken van gebruikers op ten aanzien van de werking van (de)centrale software en verbetert continue de applicaties, al dan niet met externe partijen.

Vereisten

 • Je bent een junior met affiniteit of een medior met relevante werkervaring;
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Initiatief, zelfstandigheid en nieuwsgierigheid naar het begrijpen van ons applicatielandschap;
 • Capaciteit om te functioneren in een sterk groeiende en veranderende omgeving;
 • Analytisch en planmatig kunnen denken;
 • Interne en externe klantgerichtheid;
 • Sterk in plannen en organiseren;
 • Resultaatgerichtheid.


Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie (38,75uur);
 • Salaris voor een medior tot maximaal €4300, afgestemd op jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, 8% vakantiebijslag, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering en uiteraard pakketjes verzenden met korting
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Veel ruimte voor ondernemerschap
 • Flexibiliteit in werktijden
 • Thuiswerkmogelijkheden

Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.


Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 97.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 58.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 1,9 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 11 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 11 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht en Berkel en Rodenrijs.


Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en eventueel een assessment kunnen onderdeel uitmaken van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl of www.werkenbijdpd.nl 

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar