Skip to content

Financial Controller

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandFinance

Functieomschrijving

Als Financial Controller ben je de spil tussen de financiële administratie, accounting en control en houd je je vooral bezig met het opstellen van modellen, financiële rapportages, analyses en prognoses.

Dit ga je doen

  • Je biedt ondersteuning bij het opstellen/publiceren van de jaarrekeningen en het budgetproces;
  • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie tussen Parijs en de organisatie voor wat betreft de rapportage en financiële gegevens;
  • Je coördineert en bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de financial control processen;
  • Je denkt actief mee in het doorvoeren van verbeteringen op het gebied van financiële en administratieve processen;
  • Je signaleert en analyseert interne financiële vraagstukken en adviseert het management en andere belanghebbende hierover.


Wie worden je (directe) collega’s?

Je werkt in een jong en gemotiveerd team van 8 collega’s die niet alleen voor de business, maar ook voor elkaar klaar staan. Hierbij zijn de kwaliteit van het werk en het plezier van werken beide van belang


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan 2gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Vereisten

Wat neem je mee?

• Een relevante afgeronde bedrijfseconomische Master of HBO opleiding
• Minimaal 5-7 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een logistieke omgeving
• Kennis van ERP systeem JD Edwards en SAP (BFC)
• Je bent een expert in Excel
• Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
• Je bent oplossings- en klantgericht
• Je bent stressbestendig, daadkrachtig, gestructureerd en accuraat

Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

  • Een passend salaris in de range van € 3.639,93 tot ongeveer € 5.199,90 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
  • Contract voor 31 uur tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
  • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden;
  • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Financial Accounting bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar