Skip to content

Manager Finance & Administration

Oirschot, Noord-Brabant, NederlandFinance

Functieomschrijving

Manager F&A bij DPD Nederland betekent…

…dat je als manager zorgt voor het goed functioneren van het F&A team, een goed beheer van de financiële administratie en het toezicht op de administratie van recente acquisities. Je geeft leiding aan de procesontwikkeling en automatisering van de financiële processen. Dit doe je in nauwe samenwerking met verschillende teams binnen DPD, zoals inkoop, IT en de andere financiële teams. Als lid van het Finance Management Team draag je bij aan de ontwikkeling van Finance binnen DPD in brede zin.


Je hebt een gevarieerd pakket aan verantwoordelijkheden:

 • Je geeft leiding aan een team van 7 à 8 medewerkers die zorgdragen voor de crediteurenadministratie en het beheer van het grootboek. Daarnaast stuur je de administratie van acquisities indirect aan;
 • In samenwerking met Control en Order to Cash zorg je voor een goed verloop van de financiële processen, waaronder de periodieke afsluiting, tijdige betaling van leveranciers, de benodigde documentatie en externe rapportages;
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van het grootboek en de onderbouwing van de verschillende balansitems;
 • Je leidt de (verdere) automatisering van de financiële processen om de kwaliteit en efficiëntie hiervan te verbeteren;
 • Je houdt toezicht op en stroomlijnt de administratie van recente acquisities (BK Sneltransport en Cool Runnings). Je organiseert de financiële rapportage van deze bedrijven aan de groep.


Jouw team en collega’s?

Je bent onderdeel van een gemotiveerd F&A team (7 à 8 collega's) en je bent lid van het Finance Management Team.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • Een relevante afgeronde bedrijfseconomische opleiding, minimaal op hbo niveau;
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een logistieke omgeving;
 • Je hebt een goede kennis van accounting en andere financiële systemen (MS Office en ERP systeem JD Edwards);
 • Je hebt een gestructureerde, proactieve en praktische manier van werken;
 • Je hebt goede sociale vaardigheden, bent stressbestendig en daadkrachtig;
 • Je voelt je thuis in een dynamische en snelgroeiende onderneming;
 • Je hebt een goed begrip van de Nederlandse en Engelse taal.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 4.105,53 tot ongeveer € 5.865,04 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Contract voor 38,75 uur (1,0 fte);
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, aantrekkelijke pensioenregeling met een eigen bijdrage van slechts 3,55%.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature Manager Finance & Administration bij DPD Nederland in Oirschot. Een assessment, screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar