Skip to content

Export Gateway Operator

Oirschot, Zuid-Holland, NederlandIGrow

Functieomschrijving

Voor de afdeling Douane zijn we op zoek naar een ambitieuze collega die accuraat en compliant kan werken en meedenkt over verbetering en groei. Je bent gewend aan een hands on mentaliteit en de wil om kwaliteit te borgen. Als Export Gateway Operator verzorg je de operationele en administratieve verwerking van pakketstromen vanuit en naar buiten Europa en een aantal andere operationele douaneactiviteiten, conform wet- en regelgeving, werkafspraken en het beleid van DPD (Nederland) B.V., gericht op klantvriendelijk en efficiënt invullen van het Douaneproces. En verder:

Jij zorgt ervoor dat alle voorkomende douanedocumenten en zendingen worden gecontroleerd en indien nodig correct verrijkt en geadministreerd worden volgens de geldende Douane wetgeving en Compliance eisen. En Verder:

 • Je voert bijbehorende etiketteringsprocessen, factuuradministratie, consolidatie van zendingen, opmaak van manifest en transitdocumenten binnen de deadlines uit;
 • Je rapporteert en administreert zendingen die niet aan de eisen voldoen (in samenwerking met onze klantenservice) en zorgt ervoor dat deze zendingen binnen de deadlines op de juiste manier worden verwerkt;
 • Je signaleert bijzonderheden en knelpunten en lost deze op of pakt het op met je (senior) collega’s van team Customs Operations;
 • Je signaleert en implementeert mogelijke procesverbeteringen in samenwerkingen met je teamleider of manager;
 • Je ondersteunt je Employee Customs Operations collega's indien nodig met andere export- en importtaken.


Wie worden je collega’s?

Je werkt in een team met ongeveer 20 collega's .Alle werkzaamheden die bij de rol van Export Gateway Operator horen, vinden plaats in ons International Customs Gateway sorteercentrum. De operations medewerkers werken nauw samen met onze Customs Office medewerkers en Customs Gate medewerkers. Deze 3 afdelingen beelden het leuke en hechte IGROW team. Je rapporteert aan Teamleader Operations IGROW.

Wie zijn wij?

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020.

In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs


Vereisten

Wat neem jij mee?
Met jouw mentaliteit om continu te verbeteren bouw jij mee aan de kwaliteit van onze dienstverlening en klantgerichtheid. Daarbij neem je energie, enthousiasme en kwaliteiten mee als teamplayer, zodat jij samen met je collega’s zorgt voor optimale operationele en administratieve verwerking van pakketstromen. En ook:

 • Werk- en denkniveau op MBO+ niveau;
 • Ervaring logistieke richting en / of customs is een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Engels;
 • Beheersing van de Nederlandse taal is een pré;
 • Flexibiliteit: je komt te werken in een 2-ploegendienst tussen 11.00-19.30 uur en 19.30-04.00 uur (startend vanaf 11.00 uur maandagochtend en eindigend op zaterdagochtend 04.00 uur).


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie in een jaarcontract met de mogelijkheid tot een vast contract;
 • Een passend salaris in de range van €1955 tot ongeveer €2790 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Interessante onregelmatigheidstoeslag (ORT): 30% tussen 20:00 uur en 24:00 uur, 45% tussen 00:00 uur en 06:00 uur, 50% op zaterdagen en 100% op feestdagen;
 • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, aantrekkelijke pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij de ambitieuze Export Gateway Operator die wij zoeken? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Export Gateway Operator bij DPD Nederland in Oirschot!


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectieassessment kan ingezet worden. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteldof

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar