Skip to content

Enterprise Architect

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

“jij wordt onze architect voor de toekomst met een stevige lijn naar DPDgroup”

Door de groei van DPD zijn we op zoek naar een Enterprise Architect. In deze functie word je verantwoordelijk voor het vertalen van de bedrijfsstrategie naar IT-architectuur en zorg je ervoor dat de complexe systemen binnen DPD goed georganiseerd zijn. Dankzij jou krijgt DPD handvatten om op basis van data, gemakkelijk nieuwe innovatieve solutions te ontwikkelen.


Zoals jij zult weten zijn het applicatie landschap, de infrastructuur, de type en omvang van datastromen van een paar jaar geleden niet te vergelijken met het landschap van vandaag. Jij houdt ons bij de tijd en zorgt voor onderzoek en analyse naar nieuwe technologie- en softwareoplossingen die aansluiten bij zowel de bedrijfs- als de IT-strategie. Daarbij geef je vanuit kennis en ervaring advies en doe je investeringsaanbevelingen aan het management van DPD Nederland. Een rol waarin veel onontgonnen gebied is en je enorme stappen kunt zetten in zowel architectuur, als in je eigen ontwikkeling. Jij ziet het als een uitdaging om impact te maken: Door het complexe IT landschap van DPD in kaart te brengen, actueel te houden, te ‘versimpelen’ en de aansluiting te zoeken bij successen uit DPDgroup.


Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het ontwerpen en opstellen van de technologiestrategie inclusief het opstellen van de bijbehorende documentatie en de juiste samenhang tussen processen, systemen en standaarden binnen het landschap.
 • Zorgen dat de juiste architectuur wordt geïmplementeerd en geborgd. Getoetst op uniformiteit, security/compliance, efficiency en een hogere beheersbaarheid zodat er een effectief IT-landschap ontstaat.
 • Het ontwerpen (en een goed doordachte uitrol) van roadmaps om inzicht te krijgen in Enterprise architectuur (markt)ontwikkelingen en de toekomstig benodigde architectuur. Zorgdragen dat ook de complexe technische processen en nodige uitzonderingen goed gedocumenteerd blijven in de nodige kwaliteitssystemen.
 • Het geven van advies aan en proactief sparringpartner voor het management en (IT) projectteams over verschillende complexe Enterprise architecturen.
 • Het volgen en onderzoeken van mogelijke nieuwe in- en externe ontwikkelingen en adviseert management over toekomstige upgrades en/of verbeteringen en ondersteunt bij het maken van investeringsbeslissingen;


Jouw werkomgeving en team

Je komt te werken in een open, collegiale en informele sfeer op ons hoofdkantoor in Oirschot. Je bent de enige Enterprise professional en daarmee de rechterhand van de Director Integrations. Je maakt daarnaast onderdeel uit van het Integrations team, bestaande uit 7 Solutions Architecten en 5 Solutions Support collega’s.

Vereisten

 • Je hebt WO (HBO+) werk- en denkniveau;
 • Je hebt brede kennis van IT en minimaal 5 jaar ervaring in het vakgebied;
 • Een TOGAF of vergelijkbare certificering;
 • Affiniteit met roadmaps en business requirements;
 • Kennis van moderne business- en informatie architectuur;
 • Je gaat actief op zoek naar informatie door alle lagen van de organisatie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zijn vereist.


Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering, thuiswerkvergoeding en uiteraard pakketjes verzenden met korting;
 • Flexibiliteit in werktijden en thuiswerken;
 • Laptop, telefoon en accessoires voor je thuiswerkplek;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Alle ruimte voor jouw ondernemerschap;


Samen verder?

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv via onze carrièrepagina.

Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een VOG en mogelijk een assessment maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Voor meer informatie kun je terecht bij de afdeling Human Resources, bereikbaar via 0499-339930.

Wie zijn wij?


DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 70.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 8,4 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.

Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar