Skip to content

Employee Customs (Office)

Nederland, Zuid-Holland, OirschotIGrow

Functieomschrijving

Voor de afdeling Customs zijn wij op zoek naar een ambitieuze logistieke professional die het als een uitdaging ziet de afdeling Customs verder te optimaliseren en zorg te dragen voor een hoge kwaliteit. Je bent gewend om zelf met je voeten in de klei te staan, maar bent ook in staat om verbetervoorstellen voor Customs door te voeren en verder te kijken dan de dagelijkse operatie. Als Employee Customs verzorg je alle interne en externe Customs activiteiten, conform wet- en regelgeving, werkafspraken en het beleid van DPD (Nederland) B.V., gericht op klantvriendelijk en efficiënt invullen van het Douaneproces.

Dat doe je samen met jouw collega’s. En verder:

 • Je voert administratieve werkzaamheden uit voor alle declaratie en controle werkzaamheden;
 • Je controleert bijbehorende aangifteprocessen, deadlines en afwijkingen;
 • Je signaleert bijzonderheden en knelpunten en handelt het af of pakt het op met je (senior) collega’s van team Customs;
 • Je signaleert mogelijke procesverbeteringen en voert deze door;
 • Je ondersteunt je collega’s Employee Customs Gate bij transit- en transport documenten (vertrekkende- en binnenkomende eenheden), houdt overzicht en handelt deze af (vervangen bij afwezigheid).


Wie worden je collega’s?

Alle werkzaamheden die horen bij de rol van medewerker Customs zijn gekoppeld aan de operationele

activiteiten in het sorteercentrum. De afdeling Customs ligt dan ook dichtbij het proces op de werkvloer.

Je standplaats is Oirschot en je zal met name werkzaamheden verrichten voor de afdeling Customs

Office. Je komt in een team te werken met ca. 13 collega’s. Je rapporteert aan Teamleader Customs IGROW.Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem je mee?
Met jouw energie, enthousiasme en kwaliteiten als teamplayer zorg jij samen met je collega’s voor een correcte opvolging van de declaratie en controle werkzaamheden. Daarbij denk jij pro-actief en procesmatig na om de afdeling Customs verder te optimaliseren. En verder:

 • Werk- en denkniveau op MBO+ niveau (logistieke richting en/of customs is een pré)
 • 3 jaar relevante werkervaring;
 • Een afgeronde Customs consultant/Douane declarant opleiding en/of certificaten;
 • Kennis van en inzicht in de procedures, wetgeving en richtlijnen binnen het werkgebied;
 • Goede mondelinge communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Flexibiliteit; Je werktijden vallen in een 2-ploegendienst; 06.00-14.30 uur, 14.30-23.00 uur (startend vanaf 06.00 uur maandagochtend en eindigend op vrijdagavond 23.00 uur).Wat biedt DPD?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

Bij ons kun je rekenen op:

 • Een fulltime functie in een jaarcontract met de mogelijkheid tot een vast contract;
 • Een passend salaris in de range van €2250 tot ongeveer €3200 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Interessante onregelmatigheidstoeslag (ORT): 30% tussen 20:00 uur en 00:00 uur;
 • 25 vakantiedagen, gunstige pensioenbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Volop opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;


Zie jij het als een uitdaging om als Employee Customs (Office) de afdeling Customs verder te optimaliseren? Solliciteer dan vòòr 15 december 2022 via onze carrièrepagina naar de vacature Employee Customs (Office) bij DPD Nederland in Oirschot!

Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.

Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Erik Wellens, Junior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar