Skip to content

Data engineer

Eindhoven, Noord-Brabant, NederlandI&A

Functieomschrijving

Binnen DPD zijn wij experts in het vervoeren van pakketten. In deze functie zorg jij ervoor dat onze digitale pakketten snel en efficiënt kunnen worden vervoerd. Jij zorgt ervoor dat data efficiënt uit bron systemen ontsloten wordt en vertaalt deze data vervolgens naar bruikbare datasets. Verder zorg jij ervoor dat deze datasets voor de juiste mensen beschikbaar zijn. Het data platform geldt als ‘single source of truth’ en is (op termijn) te gebruiken en begrijpen door de business zelf.


Om ons data platform zo efficiënt mogelijk te houden ben jij continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Jij onderzoekt waar mogelijkheden zijn om ons data platform verder te ontwikkelen en zorgt ervoor dat deze vervolgens ook worden geïmplementeerd.


Jouw werkomgeving?

Het team bestaat, naast jou, uit 2 BI Specialisten, die met hun gezonde nieuwsgierigheid scherp zijn op de eigen en elkaars data-analyses en de beste resultaten uit de analyses willen halen. Je rapporteert aan de business intelligence lead. We vinden naast hard werken gezelligheid ook belangrijk en vinden het fijn om met elkaar samen te werken.

Vereisten

Wat neem jij mee?

 • hbo/wo werk- en denkniveau (technische bedrijfskunde, informatiekunde, informatica of vergelijkbaar);
 • Een goed inzicht in bedrijfsprocessen en datastructuren en kennis hiervan om door middel van transformatie bruikbare informatie te maken;
 • Adequate kennis van SQL, Microsoft Azure, en Databricks;
 • Goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus (Nederlands en Engels);
 • Flexibel in een dynamische omgeving;
 • Gedrevenheid, initiatiefrijk en gewoon durven: door jouw nieuwsgierigheid wil je tot de kern van analyses te komen. Het creatieve vermogen om ‘out of the box’ te kunnen denken is jouw tweede natuur.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 •  Een passend salaris van € 3.195,26 tot € 5.199,90 afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Werken in een gezellig, informeel en ambitieus team;
 • Flexibiliteit in werktijden;
 • De mogelijkheid om thuis te werken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk).


Samen verder?

Ben jij dé Data Engineer waar we naar op zoek zijn en wordt je enthousiast bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan via onze carrière pagina naar de vacature data engineer bij DPD Nederland in Oirschot!


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, corporate recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo'n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van het internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema's binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega's en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteldof

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar