Skip to content

Communicatiemanager

Nederland, Noord-Brabant, OirschotMarketing & Sales

Functieomschrijving

Zet jij graag jouw creativiteit in als veelzijdige senior communicatieprofessional? Ben jij de strategische partner die autonoom werkt?  Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat ga je doen?

Als communicatiemanager ben je verantwoordelijk voor de communicatiestrategie en de algehele communicatie-inspanningen van DPD Nederland. Je helpt de organisatie om de merkwaarden van DPD tot leven te brengen met creatieve interne en externe communicatieactiviteiten. Daarmee draag je bij aan onze naamsbekendheid, imago en het verhogen van het marktaandeel van DPD.


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Iedere dag is anders en dat maakt deze baan heel dynamisch. Of het nu gaat om een nieuwe campagne, ons intranet, een event of woordvoering. Je stelt prioriteiten aan de hand van jouw plan en de onvoorspelbare praktijk. En dit doe je in overleg met jouw directe communicatie collega waarmee je het volledige werkpakket deelt;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en genereert nieuwe ideeën voor content, formats, kanalen en middelen in lijn met de communicatiestrategie;
 •  Je bent strategisch en tactische sparringpartner voor senior management en speelt tegelijkertijd een belangrijke rol in de uitvoering;
 • Je ontwikkelt aansprekende verhalen en past deze aan op het communicatiekanaal en de doelgroep. Of dit nu onze klanten zijn of jouw collega’s op het hoofdkantoor of de bezorgers;
 • Je legt contact met de media en staat hen te woord als dat nodig is, maar probeert ook proactief verhalen onder de aandacht te brengen.


Wie worden je collega’s?

Je maakt onderdeel uit van een ondernemend team dat in ontwikkeling is en de komende periode zal het team verder worden uitgebreid.  DPD gaat grote stappen zetten in de digitalisering van het product portfolio, dat vraagt om een goede communicatie zowel extern als intern. Als communicatiemanager heb je een centrale rol in de organisatie, waarbij de samenwerking met anderen een voorwaarde is voor succes. Binnen het marketing & communicatie team heerst een prettige en open sfeer waarbij er veel wordt geïnvesteerd in kennisdeling en teambuilding. Daarnaast werk je samen met Europese communicatie professionals van DPDgroup wat een leuke internationale dimensie geeft aan je werk.


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Je bent organisatorisch en communicatief sterk en kan mensen enthousiast maken voor je boodschap. Je bent initiatiefrijk, gedreven, resultaatgericht en hebt een probleemoplossend vermogen. Je beschikt over uitstekende en bewezen schrijfvaardigheden en je kan je goed verplaatsen in de ander. Je bent op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen en succesvolle communicatie via social media en andere online kanalen. Je bent een echte teamplayer en tegelijkertijd werk je ook goed zelfstandig.


Jij neemt mee aan opleiding, kennis en ervaring:

 • HBO/VWO opleiding op gebied van communicatie of journalistiek;
 • Je hebt 5-10 jaar aantoonbare ervaring (senior) in de ontwikkeling en implementatie van interne en externe communicatiestrategieën en campagnes;
 • Ervaring met branding, waaronder employer branding en regievoering naar communicatiebureaus;
 • Ervaring met woordvoering en crisiscommunicatie, idealiter al een goed netwerk opgebouwd met verschillende media.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw commerciële carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 5666,- (fulltime) afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride);
 • Contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 – 1,0 fte);
 • Kilometervergoeding, 25 vakantiedagen, gunstige pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering; 
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig geworden of dat jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Communicatiemanager bij DPD Nederland in Oirschot! Of neem contact op met onze Corporate Recruiter, Bianca van Baren, 06-43031174.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar