Overslaan naar content

Communicatie manager

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 4.454,5 - € 6.363,57 per maandMarketing

Functieomschrijving

Zet jij graag jouw creativiteit in als veelzijdige communicatieprofessional? Ben jij de strategische partner die autonoom werkt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als communicatie manager ben je verantwoordelijk voor een effectieve (corporate) communicatiestrategie en -beleid van DPD Nederland. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van dit beleid. Je communicatieactiviteiten dragen bij aan herkenbaar positieve merkidentiteit, positionering (verhogen marktaandeel) en naamsbekendheid van DPD Nederland. 


Als communicatie manager ben je  het eerste aanspreekpunt binnen DPD Nederlands als het gaat om PR, woordvoering en interne communicatie. 


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Iedere dag is anders en dat maakt deze baan heel dynamisch. Of het nu gaat om een nieuwe campagne, ons intranet, een event of woordvoering. Je stelt prioriteiten aan de hand van jouw plan en de onvoorspelbare praktijk. En dit doe je in overleg met jouw directe collega's waarmee je het volledige werkpakket deelt;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en genereert nieuwe ideeën voor content, formats, kanalen en middelen in lijn met de communicatiestrategie;
 • Je bent strategisch en tactische sparringpartner voor senior management en speelt tegelijkertijd een belangrijke rol in de uitvoering;
 • Je ontwikkelt aansprekende verhalen en past deze aan op het communicatiekanaal en de doelgroep. Of dit nu onze klanten zijn of jouw collega’s op het hoofdkantoor of de bezorgers;
 • Je legt contact met de media en staat hen te woord als dat nodig is, maar probeert ook proactief verhalen onder de aandacht te brengen.


Wie worden je collega’s?

Je maakt onderdeel uit van een ondernemend team dat in ontwikkeling is en de komende periode zal het team verder worden uitgebreid. DPD gaat grote stappen zetten in de digitalisering van het product portfolio, dat vraagt om een goede communicatie zowel extern als intern. Als communicatiemanager heb je een centrale rol in de organisatie, waarbij samenwerking met anderen een voorwaarde is voor succes. 


Binnen het marketing & communicatie team heerst een prettige en open sfeer waarbij er veel wordt geïnvesteerd in kennisdeling en teambuilding. Daarnaast werk je samen met Europese communicatie professionals wat een leuke internationale dimensie geeft aan je werk. De functie valt in het team marketing & communicatie en valt onder het hoofd Marketing & Communicatie.


DPD heeft meerdere vestigingen in Nederland. Voor deze functie is het ook mogelijk om bijvoorbeeld op ons kantoor in Amsterdam te werken. 

Vereisten

Wat neem jij mee?

Je bent organisatorisch en communicatief sterk en maakt mensen enthousiast voor je boodschap. Je bent initiatiefrijk, gedreven, resultaatgericht en hebt een probleemoplossend vermogen. Je beschikt over uitstekende en bewezen schrijfvaardigheden en je kan je goed verplaatsen in de ander. Je bent op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen en succesvolle communicatie via social media en andere online kanalen. Je bent een echte teamplayer en tegelijkertijd werk je ook goed zelfstandig.


En verder:

 • Hbo/wo opleiding op gebied van communicatie of journalistiek;
 • Je hebt 5-10 jaar aantoonbare ervaring (senior) in de ontwikkeling en implementatie van interne en externe communicatiestrategieën en beleid;
 • Je hebt ervaring met branding, employer branding en regievoering naar communicatiebureaus;
 • Je hebt ervaring met woordvoering en crisiscommunicatie, idealiter al een goed netwerk opgebouwd met verschillende media;
 • Je hebt ervaring met online communicatie en social media.


Ons aanbod?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van € 4.454,50 tot € 6.363,57 bruto per maand, afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 – 1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen;
 • Aantrekkelijke pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij nieuwsgierig of jij en DPD bij elkaar passen? Solliciteer dan naar de vacature communicatie manager bij DPD Nederland.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Irene Keur, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677416.


Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar