Skip to content

Returns Specialist

Veenendaal / Oirschot, Utrecht, Nederland€ 3.640 - € 5.200 per maandSales

Functieomschrijving

Als Returns Specialist bij DPD ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitrollen en implementeren van vooruitstrevende oplossingen en verbeteringen van Returns en levert hiermee met jouw werk een belangrijke bijdrage aan de groei van het Returns portfolio. Jouw oplossingen sluiten aan bij de groeiambities en strategie van DPD Nederland.


Dit ga je doen

 • Volgen van en inspelen op relevante marktontwikkelingen, interne en externe trends en het opbouwen van een netwerk, o.a. door deelname aan beurzen, seminars en andere organisaties;
 • Vertalen van marktontwikkelingen naar Returns programma’s en concrete concepten/pilots die aansluiten bij de strategie; onder andere door het volgen van in- en externe trends op het gebied van Returns;
 • Opzetten, beheren, uitvoeren en bewaken van de Returns Roadmap. Zowel voor reguliere returns, shopreturns, system returns, en alle andere wensen vanuit verzender en ontvanger;
 • Opzetten, uitvoeren en bewaken van de voortgang van het projectplan;
 • Aansturen en begeleiden van externe partijen en belanghebbenden om de geplande Returns projecten door te kunnen voeren, conform het afgesproken dienstverleningsniveau en kosten;
 • Adviseren en inspireren van in- en externe stakeholders over het doel en de meerwaarde van Returns binnen de organisatie en het creëren van draagvlak;
 • Opstellen van rapportages die inzicht geven in de resultaten van de ingezette Returns programma’s en pilots en helpen bij de (tussentijdse) evaluaties.

Wie worden je collega’s?

Je zal rapporteren aan de Director OOH Benelux. Je werkt nauw samen met de manager OOH Operations en manager OOH development, de productowner binnen Marketing en diverse commerciële collega's in de hele Benelux.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Vanzelfsprekend heb jij veel kennis van de logistieke markt en ervaring met returns processen. Je vind het leuk om informatie te zoeken en daarna kritisch te analyseren om tot planmatige en innovatieve acties te komen. Jij hebt zelfvertrouwen en durf en je bent een initiatiefnemer. Je bent je altijd bewust van je omgeving en in staat het totale overzicht te behouden. 

En verder heb je

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • 1-3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Een commerciële instelling; 
 • Uitstekende beheersing in woord en geschrift van het Engels en het Nederlands;
 • Aantoonbare succesvolle ervaring in (pakket)logistiek en/of e-commerce.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden.

En verder 

 • Een passend salaris in de range van €3640,- tot ongeveer €5200,- bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • Een aantrekkelijke bonusregeling;
 • Een onkostenvergoeding;
 • 25 vakantiedagen, leaseauto, gunstige pensioensregeling met een eigen bijdrage van slechts 3.55%;
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride: 50% vanuit huis en 50% op kantoor, maar meer op kantoor werken is natuurlijk ook mogelijk);
 • Lease auto, onder voorbehoud: o.b.v. verhouding zakelijke kilometers


Samen verder?

Ben jij de return specialist die Returns bij DPD verder op de kaart kan zetten? Solliciteer dan naar de vacature Return Specialist bij DPD Nederland in Oirschot.

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Sandra Schipper, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-51425421.

Wie zijn wij?

Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen Geopost, met zo’n 122.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale Geopost, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar vrijwel alle landen in de wereld, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!

DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.

Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

DPD verwerkt persoonsgegevens ten behoeve van het sollicitatieproces. Voor meer informatie, raadpleeg onze privacyverklaring.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar