Skip to content

Business Development Specialist

Nederland, Noord-Brabant, OirschotMarketing & Sales

Functieomschrijving

Als Business Development Specialist draag jij bij aan de (door)ontwikkeling en innovatie van onze producten en dienstverlening. Samen met je sales collega’s monitor je de ontwikkelingen in de markt en vertaal je deze mogelijkheden naar nieuwe producten/diensten. Projectmatig ga je aan de slag met verbeteringen en vernieuwingen van ons aanbod en draag jij bij aan de optimalisatie van de interne processen. Oplossingsgericht en verbindend neem jij jouw collega’s hierin mee en zoek je intensief de samenwerking op met verschillende business units. Jij creëert oplossingen en bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan. Dit kunnen uiteenlopende oplossingen zijn. In het complexe logistieke proces is de impact veelal groot op de verschillende operationele processen; van administratieve afhandeling, sortering, logistieke afhandeling, facturering etc. Jij adviseert jouw collega’s in kansen en mogelijkheden.

Jij gaat:

 • Plannen, organiseren en implementeren van aanpassingen in verschillende bedrijfsprocessen;
 • Organisatie breed samenwerken met diverse teams;
 • Voortdurend investeren in kennis en ontwikkelingen van de markt en de verschillende interne processen/dienstverlening;
 • Collega’s enthousiasmeren en adviseren over de optimalisatie van onze producten/diensten.


Wie worden je collega’s?
Je hebt een centrale rol in de organisatie, waarbij de samenwerking met andere afdelingen een voorwaarde is voor succes. Als Business Development Specialist werk je direct samen in het team van Accountmanagers en de Business Development Director. Binnen het team heerst een prettige en open sfeer. De ambitie van het team is om gezamenlijk de growth engines aan te dragen, implementeren en te verkopen en daarbij de groei van DPD te realiseren. De growth engines zijn nieuw te ontwikkelen (intelligente) diensten om innovatief, vernieuwend en concurrerend te zijn. We zien kansen om meer gebruik te maken van de capaciteit van ons bestaande parcelshop, buurtpunt en pakketkluis netwerk.


Bob Zonnenberg, Management Trainee:

“Werken op de Business Development afdeling zou je het beste kunnen omschrijven als: “work hard play hard”. Er heerst een top sfeer; er is sprake van een goede balans tussen werkplezier en de inzet om de groei ambities waar te maken. In het team werken wij vanuit verschillende focusgebieden, waarbij productontwikkeling altijd centraal staat. Het ontwikkelen van een meer duurzame en efficiëntere bezorgoplossing en dit van A tot Z in te regelen geeft echt een kick.”


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Als verbinder sla jij een brug tussen verschillende afdelingen. Jij bent de teamplayer die met overtuigingskracht en begrip anderen weet te motiveren en enthousiasmeren. Analytisch en adviserend vertaal jij de behoefte naar een passende oplossing.

Verder vragen wij:

 • Minimaal een HBO diploma;
 • Werkervaring in sales, pakketbezorging en of e-commerce is mooi meegenomen, maar geen must;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.


Ons aanbod

Een zelfstandige positie in een ambitieuze, uitdagende en dynamische organisatie. Ruimte om te ondernemen en creatief te zijn. De volgende stap in jouw commerciële carrière. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een salaris van maximaal € 4347,- (fulltime) afgestemd op jouw ervaring en expertise;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken (hybride);
 • Contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 – 1,0 fte);
 • Kilometervergoeding;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.


Samen verder?

Ben jij vernieuwend en procesmatig sterk? Weet jij anderen hierin te enthousiasmeren en te begeleiden? Solliciteer dan via onze carrièrepagina naar de vacature Business Development Specialist bij DPD Nederland in Oirschot!

Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.

Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar