Skip to content

Business Controller

Nederland, Noord-Brabant, OirschotFinance

Functieomschrijving

De beste kandidaat is financieel goed onderlegd, analytisch sterk, proactief en in staat een goede samenwerking met ‘de business’ op te bouwen.


Business Controller bij DPD Nederland betekent…

…dat je als het financiële geweten van het Management Team van een business unit bijdraagt aan het succes van DPD. Je biedt financiële transparantie, ondersteunt besluitvorming en speelt een leidende rol in het plannen en sturen van het resultaat.

Je hebt een gevarieerd pakket aan verantwoordelijkheden:

 • In samenwerking met het team van de business unit zorg je voor de vertaling van de strategische doelstellingen van DPD Nederland naar realistische doelen en jaarbudgetten voor de business unit;
 • Zorgen voor transparante managementinformatie, waaronder week- en maandrapportages, financiële analyses en toekomstgerichte stuurinformatie;
 • Inzicht bieden in risico’s en kansen, maakt deze financieel inzichtelijk en stuurt bij waar nodig;
 • Beoordelen business cases en het resultaat van genomen beslissingen;
 • Financiële sparringpartner van de leden van het managementteam van de business unit;
 • Bijdragen aan het continu verbeteren van de efficiency en de kwaliteit van het financiële inzicht. Denk hierbij aan het vereenvoudigen en automatiseren van financiële rapportages en het optimaliseren van analyses en forecast processen;
 • Functioneel bijdragen aan het verbinden en begrip van de cijfers bij andere afdelingen.


Jouw team en collega’s?

Je werkt in een jong en gemotiveerd business control team van 6 collega’s die voor de business en voor elkaar klaar staan.

Vereisten

Jij neemt mee?

Plezier in je werk. Een gestructureerde, proactieve en praktische manier van werken. Goede sociale vaardigheden, stressbestendigheid en daadkracht.

En verder:

 • Een relevante afgeronde bedrijfseconomische HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Je voelt je thuis in een dynamische en snelgroeiende onderneming;
 • Goed begrip van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Goede kennis van rapportage- en planningsystemen.


Wat biedt DPD jou?

Een dynamische logistieke omgeving met enthousiaste en gedreven collega’s. Er is veel ruimte om jouw ideeën te realiseren en daar resultaat mee te boeken. En natuurlijk biedt DPD jou een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris van maximaal € 5666,- voor 38,75 uur per week (fulltime);
 • De flexibiliteit om thuis of op kantoor te werken;
 • De mogelijkheid om door te groeien, je breed te ontwikkelen en relevante opleidingen te volgen;
 • 25 vakantiedagen en bij een ziektevrij kalenderjaar 3 bonusdagen;
 • Een pensioenpremie met een relatief lage eigen bijdrage.


Interesse?

Solliciteer direct via onze carrière pagina. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact op met Bianca van Baren, Corporate Recruiter (06-43031174).  Een screening van jouw diploma, een referentiecheck, een assessment en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.


Wie zijn wij?


DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa. We combineren innovatieve technologie en lokale kennis om een flexibele en gebruiksvriendelijke service te verlenen aan zowel verzenders als shoppers. Met onze toonaangevende Predict-service geven we gemak een nieuwe betekenis door onze klanten nauwkeurig op de hoogte te houden van de bezorging van hun pakket. Met 120.000 bezorgexperts en een netwerk van meer dan 61.000 afhaalpunten bezorgen we elke dag 7,5 miljoen pakketten – 2,1 miljard pakketten per jaar – via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT.

DPDgroup streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, met een omzet van 15 miljard euro in 2020. GeoPost is een holding in eigendom van Le Groupe La Poste.


Vanuit Nederland werkt DPD vanuit 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar