Skip to content

Business Analyst IT

Nederland, Noord-Brabant, OirschotStrategy & Information

Functieomschrijving

“De brug willen slaan tussen Operations en IT”


Als Business Analyst IT vertaal je project- en procesmatig de behoefte vanuit de operationele organisatie. Je weet deze behoefte in te passen in het DPD landschap en zet deze om in de juiste specificaties, zodat jouw professionele IT partners in en buiten Nederland doelgericht aan de slag kunnen. Je levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en invulling van de toekomst van Logistiek binnen DPD.


Wat betekent dat in de praktijk?

 • Van strategie naar oplossing

Je vertaalt de bedrijfsstrategie naar diverse oplossingen. Waar zit de dagelijkse operationele behoefte, hoe past dit binnen de strategie van DPD en welke oplossing past hierbij?

 • Projectmanagement

Je ondersteunt de projectmanagers bij de projectdefinitie, het bijdragen aan de business case, het challengen van het projectteam en het coördineren van de werkzaamheden in het project, in relatie tot Business Analyse.

 • Procesoptimalisatie

Je identificeert zelf verbeteringen in de huidige (operationele) processen, analyseert de beschikbare informatie en documenten, betrekt jouw business partners en implementeert samen een betere oplossing ter verhoging van onze klanttevredenheid of procesefficiency.

 • Functioneel ontwerpen

Je bent voor vele processen de counterpart van onze operationele business. Jij kent de dagelijkse werkzaamheden, bijbehorende systemen en processen en weet wat de impact is van ogenschijnlijk kleine veranderingen. Je maakt het functioneel ontwerp en beoordeelt het technisch ontwerp.

 • Innovatie

De oplossing van vandaag is de legacy van morgen. Jij balanceert tussen stabiliteit en verbeteren. Je signaleert ontwikkelingen op het gebied van ICT, stimuleert innovatie en adviseert jouw businesspartners, managementteam IT en directie DPD hierin. 


Jouw werkomgeving?

Het team Solutions werkt hybride vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en bestaat uit 3 Business Analysten, 2 Solution Architecten en de Manager Solutions. Verder bestaat onze IT organisatie uit een Enterprise Architect, Information Security Officer, Applicatiebeheer, IT Contractmanagement en IT Support. In deze functie werk je autonoom en heb je de focus op operations. Daarnaast vervul je ook een centrale rol in de organisatie en werk je intensief samen met collega's van diverse afdelingen. 


Wie zijn wij?

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een snelgroeiende, informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. DPD Nederland maakt onderdeel uit van de internationale DPDgroup. In Nederland werkt DPD vanuit het hoofdkantoor in Oirschot en de 12 depots in Amsterdam, Oirschot, Beverwijk, Veenendaal, Etten-Leur, Joure, Tynaarlo, Meppel, Rijssen, Maastricht, Goes en Berkel en Rodenrijs.

DPDgroup is het grootste netwerk voor pakketbezorging in Europa en streeft ernaar het toonbeeld te worden van duurzame bezorging en te fungeren als toonaangevende motor in de versnelling van e-commerce. DPDgroup is het netwerk voor pakketbezorging van GeoPost, een holding in eigendom van Le Groupe La Poste. Via de merken DPD, Chronopost, SEUR en BRT bezorgen wij jaarlijks 2,1 miljard pakketten. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren. We verzenden naar ruim 230 landen en vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen onze klanten hun pakketten.

Vereisten

Wat neem jij mee?

Je bent analytisch sterk en je weet goed de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Je werkt proactief, stelt de vraag achter de vraag en weet de behoefte te vertalen naar requirements. Met jouw nieuwsgierigheid, daadkracht en overtuiging weet jij veranderingen en verbeteringen door te voeren. Verder neem jij mee:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je hebt kennis van IT;
 • Je hebt ervaring met informatie- en procesanalyses en met projectmatig werken.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een contract voor 31 tot 38,75 uur (0,8 - 1,0 fte);
 • Een passend salaris afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise;
 • 25 vakantiedagen, 2/3 pensioenbijdrage, collectieve ziektekostenverzekering;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerkmogelijkheden.


Samen verder?

Nieuwsgierig geworden of jij en DPD bij elkaar passen? En weet jij een brug te slaan tussen IT en Operations? Solliciteer dan via onze carrière pagina naar de vacature Business Analyst IT bij DPD Nederland in Oirschot!


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Bianca van Baren, Senior Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-43031174.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


of

Apply with Indeed onbeschikbaar