Skip to content

Accountmanager New Business

Nederland, Utrecht, VeenendaalMarketing & Sales

Functieomschrijving

Als Accountmanager New Business ben je het eerste aanspreekpunt en hét visitekaartje voor potentiële klanten. Je ontwikkelt en vergroot het verkoopvolume door het introduceren en aanbieden van onze producten en services bij nieuwe klanten, zodat de regionale, nationale en internationale doelstellingen gerealiseerd worden en het marktaandeel wordt vergroot. Je volgt leads op vanuit de DPDgroup, vanuit afdeling telesales, van klanten die zichzelf aanmelden en je speurt uiteraard ook zelf de markt af naar kansen. Jij laat je niet tegenhouden door een nee of een gesloten deur. Jij wilt winnen! Jouw gretigheid en ‘wil om te scoren’ zorgen ervoor dat jij succesvol bent en DPD haar klantenkring kan uitbreiden. En verder:

 • Je staat dicht bij klanten en wordt gezien als strategisch gesprekspartner om te kunnen voorzien in hun behoeftes;
 • Je weet op een zodanige wijze sales instrumenten in te zetten dat nieuwe markten worden aangeboord en dat het marktaandeel en de naamsbekendheid van DPD worden vergroot;
 • Je werkt op efficiënte wijze samen met Sales Support medewerkers zodat afgesproken offertes en/of contracten tijdig naar klanten worden verzonden en overige administratieve vraagstukken correct worden verwerkt;
 • Je zorgt voor een up-to-date CRM-systeem (Salesforce);
 • Je beheert en onderhoudt op proactieve wijze de relaties met én genereert nieuwe afzetmarken bij nieuwe accounts en belangrijke strategische prospects.


Wie worden je collega’s?
Je komt werken in een open en informele omgeving waarin samenwerken een belangrijke voorwaarde is tot succes. Je bent verantwoordelijk voor de regio Noordoost Nederland en zal werkzaam zijn vanuit onze locatie in Veenendaal. Je maakt onderdeel uit van een gezellig, ondernemend team dat bestaat uit 5 Accountmanagers en 4 Sales Support medewerkers die samen de klanten in Noordoost Nederland beheren, versterken en uitbouwen. Een team met open en directe communicatie waarbij, met alle afdelingen, een optimaal resultaat wordt gehaald.


Wie zijn wij?

Het moment waarop de bezorger aanbelt met een pakket, is altijd een hoogtepunt. Het dagelijks wereldwijd bezorgen van miljoenen pakketten aan gelukkige ontvangers is onze missie. Dat doen we binnen de DPDgroup, met zo’n 120.000 onbezorgde medewerkers. DPD Nederland is onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer directe familie is van het Franse Groupe La Poste. En als grootste pakketverzender van Europa verzenden we naar ruim 230 landen, waarbij we binnen Europa de pakketten verzenden vanuit het eigen netwerk en depots. Daardoor kunnen wij een unieke performance leveren. We bereiken vanaf Eindhoven zelfs in één dag 700 kilometer!


DPD Nederland heeft 12 vestigingen en ons hoofdkantoor is gevestigd in Oirschot. Iedere dag zetten onze medewerkers zich in om de klantbelofte waar te maken. Er gaat een indrukwekkend proces schuil gaat achter het bezorgen van pakketten. Onze cultuur kenmerkt zich dan ook door een can-do-mentaliteit. We pakken niet alleen pakketten graag aan, maar ook de uitdaging. De sfeer in onze organisatie is informeel en de communicatielijnen zijn - net als onze bezorgtijden -kort.


Innovatie en duurzaamheid zijn centrale thema’s binnen de strategie van DPD. We nemen onze verantwoordelijkheid, zowel naar onze klanten als onze collega’s en de samenleving waarin we leven. Continu optimaliseren wij onze processen en dienstverlening, dat doen we data gedreven en op innovatieve wijze. Hierbij hechten wij veel waarde aan het samenwerken in de realisatie van onze doelen.


Vereisten

Wat neem je mee?

Je hebt een natuurlijke overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en strategisch commercieel inzicht waarmee je de verkoopvolume en naamsbekendheid van DPD uitbreidt. Daarbij ben je klant gedreven en heb je een positief kritische blik mét een glimlach. Verder neem je mee:

 • Werk- en denkniveau op minimaal Hbo-niveau (commerciële opleiding);
 • Minimaal 3-5 jaar werkervaring in de commerciële buitendienst;
 • Salescreativiteit en doorzettingsvermogen;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels ;
 • Ervaring in de logistieke branche/pakketdienst is een pré.


Ons aanbod

Ga je aan de slag bij DPD Nederland, dan kom je te werken in een informele, afwisselende en no-nonsense organisatie. Waar ambitie, klantbelofte en duurzaamheid centraal staan en waarin we veel waarde hechten aan samenwerken aan de realisatie van onze doelen. Natuurlijk wil je weten wat dit – naast een heleboel werkplezier – betekent in de overige arbeidsvoorwaarden. Bij ons kun je rekenen op:

 • Een passend salaris in de range van €3195 tot ongeveer €4564 bruto per maand, afgestemd op de functie, jouw ervaring en expertise.
 • 25 vakantiedagen, reiskosten, gunstige pensioenbijdrage en een collectieve ziektekostenverzekering;
 • Leaseauto, bonus, netto onkostenvergoeding;
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • Flexibiliteit in werktijden ;
 • Thuiswerkmogelijkheden (hybride).

Zorg jij als Accountmanager New Business voor een uitbreiding van het verkoopvolume en klantentevredenheid? Solliciteer dan vòòr 9 februari 2022 via onze carrièrepagina naar de vacature Accountmanager New Business bij DPD Nederland in Veenendaal! Doorlopend vinden gesprekken plaats, bij het selecteren van de juiste kandidaat sluiten we eerder de vacature.


Omdat je onderdeel uitmaakt van een team, zullen gesprekken met je nieuwe collega’s onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure bestaat minimaal uit 2 gesprekken. Daarbij krijg je de gelegenheid om meerdere DPD collega’s te ontmoeten.


Een screening van jouw diploma en een VOG maken onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. Een selectie assessment kan ingezet worden.

Heb je vragen over de inhoud van de functie of de wervingsprocedure dan kun je contact opnemen met Lieke van Schijndel, Corporate Recruiter, bereikbaar via 06-29677441.


Kijk voor meer achtergrondinformatie over onze organisatie op www.dpd.nl.


Acquisitie en doorplaatsing van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of

Apply with Indeed onbeschikbaar